top of page
Maria Békési
Barndans, Klassisk balett

 

Jag är uppvuxen i Ungern med klassisk balett som en stor del av mitt liv. Baletten har alltid tillhört min dagliga träning, samtidigt som jag framträtt i modern balett och turnérat i bl.a. Italien,Tyskland och Frankrike. 1981-1996 arbetade jag med Szegei National Belett. Under denna period arbetade jag också med barngrupper i klassisk balett och barndans. Jag flyttade till Sverige1996. Väl där kompletterade jag med Danshögskolans pedagogiska utbildning. Jag har undervisat på Danshuset, Danscenter, DansCompagniet, Lasse Kuhlers Dansskola och SOL-flickornas RG. Just nu undervisar jag barndans och klassisk balett på Midsommargården vid Telefonplan, Laisings Dansinstitut och Balettakademien. Jag tycker om att få dela med mig av mina kunskaper inom dansen.

Julia Koydan
 Ackompanjatör
 

 Jag är född i Ryssland och flyttade till Sverige då jag blev antagen till Kungliga

 Musikhögskolan i Stockholm. Innan det har jag gått på bl.a. musikskolan, College of Arts och Konservatoriet med inriktning på pianospel hemma i Ryssland och konservatoriet i Finland. Jag tog silver i "Unga talanger 95" och flera guld i konservatoriets årliga tävlingar. 

 2005 fick jag "Freunds stipendium" från KMA som ackompanjatör.Jag ackompanjerar        barndansen  och klassisk balett på Marias Dansskola. 

 
 
 
Samuel.jpg

Samuel Linderström

 Ackompanjatör

Jag är född i Sverige 1992 och har haft en musikalisk uppväxt, ända från att min chilenska far satte på sig sin charango och spelade för oss som små. Vid 13 års ålder började jag undervisas i dragspel i Kulturskolan, där jag redan gick i vår teater. Eftersom teater, dans och musik och sång alltid har hängt ihop för mig valde jag att lära mig mer om musikal när jag blev äldre. Jag är utbildad musikalartist genom S:t Eriks gymnasium, Balettakademien i Stockholm samt SMI. Under åren har jag lärt mig spela på fler instrument, bl. a piano där jag är självlärd. Jag kan läsa noter, men spelar helst utan, på gehör, för att bättre se vad som händer på dansgolvet när jag spelar till Marias klasser. När jag inte spelar piano till dansundervisning deltar jag ständigt i att sätta upp musikaler, spela dragspel i pubar och pensionärsföreningar, eller lägga till fler strängar på min lyra.

Anna.jpg

Anna Friman

Showdans, Street och Intensiv och Commercial

Jag heter Anna Friman och jag älskar att dansa. Jag har dansat sedan jag var 3 år. Under mina dansår har jag dansat street, jazz, modern jazz, klassisk balett! 

Anna.jpg

Ackom

 Akademien.

 Viking Friman
   It- ansvarig
bottom of page