Maria Békési
Barndans, Klassisk balett

 

Jag är uppvuxen i Ungern med klassisk balett som en stor del av mitt liv. Baletten har alltid tillhört min dagliga träning, samtidigt som jag framträtt i modern balett och turnérat i bl.a. Italien,Tyskland och Frankrike. 1981-1996 arbetade jag med Szegei National Belett. Under denna period arbetade jag också med barngrupper i klassisk balett och barndans. Jag flyttade till Sverige1996. Väl där kompletterade jag med Danshögskolans pedagogiska utbildning. Jag har undervisat på Danshuset, Danscenter, DansCompagniet, Lasse Kuhlers Dansskola och SOL-flickornas RG. Just nu undervisar jag barndans och klassisk balett på Midsommargården vid Telefonplan, Laisings Dansinstitut och Balettakademien. Jag tycker om att få dela med mig av mina kunskaper inom dansen.

Julia Koydan
 Ackompanjatör
 

 Jag är född i Ryssland och flyttade till Sverige då jag blev antagen till Kungliga

 Musikhögskolan i Stockholm. Innan det har jag gått på bl.a. musikskolan, College of Arts och Konservatoriet med inriktning på pianospel hemma i Ryssland och konservatoriet i Finland. Jag tog silver i "Unga talanger 95" och flera guld i konservatoriets årliga tävlingar. 

 2005 fick jag "Freunds stipendium" från KMA som ackompanjatör.Jag ackompanjerar        barndansen  och klassisk balett på Marias Dansskola. 

 
 
 

Samuel Linderström

 Ackompanjatör

Jag heter  Samuel Linderström.......

Anna Friman

Showdans, Street och Intensiv och Commercial

Jag heter Anna Friman och jag älskar att dansa. Jag har dansat sedan jag var 3 år. Under mina dansår har jag dansat street, jazz, modern jazz, klassisk balett! 

Dmitry Tyapkin

Ackompanjatör

DmitryTyapkin är konsertpianist och operarepetitör med utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Sankt Petersburg, Operahögskolan i Stockholm. Han har studerat piano för Ruvim Ostrovsky, Anders Kilström, Staffan Scheja samt har haft masterkurser för Malcolm Bilson, Jens Harald Bratrlie och Arnold Östman. Dmitry var tidigare anställd som konsertpianist och ackompanjatör vid Filarmonien i Archangelsk, Ryssland. Under den tiden framträdde han med såväl solostycken som pianokonserter med orkester t ex Bach, Grieg, Rachmaninov. Dmitry erhållit flera stipendier från Kungliga Musikaliska Akedemien bland annat Gottfried Boon, Wilhelm Freund samt Otto Goldschmidt Sommaren 2011 har Dmitry turnerat som ackompanjatör tillsammans med Jenny Lind stipendiaten Rebecca Rasmussen. Dmitry har ett särskild intresse att arbeta med sångare. Efter att i juni 2011 tog han sin diplom vid Operahögskolan i Stockholm jobbar han som repetitör i stora svenska operahus som Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, NorrlandsOperan, Vadstena Akademien.

 Viking Friman
   It- ansvarig
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now